Centrul social multifunctional pentru copii si tineri defavorizati

Fundația Filantropica Metropolis, prin activitățile desfășurate se adresează copiilor care provin din familii defavorizate, proveniţi din centrele de plasament care se confrunta cu probleme finaciare; care au au părăsit şcoala şi nu au nici o calificare.

Proiecte desfășurate:
I. Centrul de Zi pentru Copii și Părinți – are ca scop de a preveni abandonul prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională, sprijin, consiliere, educare etc.
II. Centrul de Consiliere și Sprijin Pentru Tineri în Situații de Risc este un serviciu rezidențial care a ajuta un numar de 40 de tineri în dificultate, începând cu găzduirea acestora pe o perioadă determinată până la rezolvarea problemelor specifice cu care aceştia se confruntă (materiale, financiare, culturale, juridice şi administrative, relaţionale, ocupaţionale, de sănătate), inclusiv prin organizarea de activităţi pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi a competenţelor profesionale.

Toti tinerii sunt ajutati sa isi deschida cont personal unde isi depun in fiecare luna 50% din salariu, astfel ca in momentul finalizarii proiectului sa aiba economiile necesare pentru viata independenta.

Bugetul proiectului: 750.000 lei/an

Beneficiarii proiectului: tineri proveniti din centre de plasament, tineri aflaţi în situaţie de dificultate ce provin din familii dezorganizate, care traiesc la limita subzistentei, tineri care au părăsit şcoala şi nu au nici o calificare, copiiilor de vârstă şcolară (6-15 ani), elevi care:
· beneficiază de prestaţii şi servicii destinate prevenirii separării lor de părinţi;
· beneficiază de prestaţii şi servicii destinate prevenirii intrării copilului şi familiei în situaţii de dificultate;
· beneficiază de o masură de protecţie specială;
· au beneficiat de o masură de protecţie specială şi au fost reintegraţi în familie.

[ Show more ]
Galantomi:

Donatii:

Suma:

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

Daruieste ziua ta ~ 2020

In beneficiul: Centrul social multifunctional pentru copii si tineri defavorizati

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

Suma:

Galantomi: